Menu

Reparatie

Remmen vervangen bij de banden en velgen concurrent zoetermeer

Het is belangrijk dat uw remmen goed funtioneren. Ook als er maar weinig kilometers met uw auto gereden worden is het verstandig ieder jaar uw remmen na te laten kijken. Vooral bij de korte ritjes vooral in de stad met veel optrekken en remmen slijten de remmen meer dan u denkt. Heeft u een automatische versnellingsbak in uw auto? Dat rijdt een stuk relaxter maar uw remmen slijten daardoor wel harder dan bij een handgeschakelde versnellingsbak. Zorg voor een regelmatige controle van uw remsysteem. Zeker wanneer u het idee krijgt dat de auto minder snel op het rempedaal reageert dan normaal. Neem met uw remmen geen enkel risico. Ook wij nemen met uw veiligheid geen enkel risico en monteren alleen kwaliteits remmen. Merken waar wij mee werken zijn o.a brembo en bosch. Ook leveren wij het goedkopere sigment remmen die ook veilig en goed zijn van het merk eicher.

 

Uitlaat vervangen bij de banden en velgen concurrent zoetermeer

Heeft u een brommend geluid of rammelt uw uitlaat. Laat uw uitlaat eens door ons nakijken. Een uitlaatsysteem is opgebouwd uit meerdere onderdelen die ook los van elkaar goed te vervangen zijn. Bij regelmatige controle van het systeem kan een geconstateerde slijtage vaak eenvoudig opgelost worden door de vervanging van slechts één onderdeel. Te lang wachten kan betekenen dat meerder onderdelen in één keer vervangen moeten worden. Dat maakt reparatie en/of vervanging vaak onnodig duur. Laat daarom ook uw uitlaatsysteem regelmatig controleren door ons.

 

Schokdempers vervangen bij de banden en velgen concurrent zoetermeer

Als u betrouwbaar in uw auto wilt rijden zijn uw schokdempers heel erg belangrijk.

Niet goed werkende schokdempers kunnen uw weegligging beïnvloeden.

De banden verliezen grip en u heeft veel minder wegligging. Zeker bij het extreem remmen in de bocht kan dit gevaarlijke situaties veroorzaken. U verliest de controle en de auto kan uitbreken. Bij slecht functionerende schokdempers zullen de banden sneller slijten. Ook het comfort tijdens het rijden zal sterk afnemen. Laat de schokdempers dus regelmatig controleren. Zo blijft u veilig onderweg en voorkomt u onnodige slijtage aan verschillende onderdelen. Wij staan altijd voor u klaar om uw schokdempers en rijgedrag te testen.

 

Distributieriem vervangen bij de banden en velgen concurrent zoetermeer

Heeft uw auto een distributieriem? Zorg dan dat u dit tijdig laat controleren.

Een distributieriem heeft heel veel te verduren en moet regelmatig vervangen worden. Een distributieriem moet iedere 4 jaar vervangen worden ook al heeft u er weinig mee gereden. Een gebroken distributieriem tijdens het rijden veroorzaakt altijd heel veel schade aan de motor en brengt hoge reparatiekosten met zich mee. Zorg voor een goede registratie van het moment (datum) van vervangen in combinatie met de juiste kilometerstand. Dit helpt bij het bepalen of de riem al vervangen dient te worden. . Stel het vervangen van een distributieriem nooit uit!

 

Koppeling vervangen bij de banden en velgen concurrent zoetermeer

Heeft u een slippende koppeling dan moeten uw platen worden vervangen. Wij controleren altijd de drukgroep. En het druklager. Het is aan te raden om ook de versnellingsbak olie te vervangen zodat de auto weer als nieuw rijd en schakelt.

Voor een controle of de koppeling nog goed is of niet kunt u altijd bij ons langsrijden voor een controle hiervan.

 

Wanneer moet de koppeling vervangen worden?

Wanneer tijdens het optrekken het toerental oploopt maar de auto niet goed van zijn plaats komt of wanneer de auto tijdens het rijden bij het gas geven wel meer toeren gaat maken maar niet direct extra snelheid maakt dan functioneert de koppeling niet goed meer. Het is dan goed mogelijk dat één of meerdere onderdelen van de koppeling versleten zijn. Ook het feit dat de auto niet heel soepel meer in zijn versnellingen te zetten is kan betekenen dat de koppeling minder gaat functioneren en vervangen moet  worden. Tijden het vervangen van de koppelingsplaten controleren onze monteurs alle slijtage gevoelige onderdelen van de koppeling. De kosten voor het vervangen van de koppeling is van veel factoren afhankelijk. Wij maken graag een passende offerte voor u!

 

Airco laten bijvullen bij de banden en velgen concurrent zoetermeer

Is uw auto uitgerust met een airco? Dan is het aan te raden om uw aircosysteem jaarlijks te laten controleren en te laten reinigen. Schimmels en bacteriën hopen zich op in het systeem en de interieurfilters. Dit kan zonder regelmatige reiniging, op lange termijn, schadelijk zijn voor uw gezondheid. Daarnaast verliest ieder systeem koudemiddel waardoor de werking afneemt. Een regelmatige aircocontrole en -servicebeurt is dus van groot belang. Ook kan het uitstellen van regulier onderhoud aan uw aircosysteem leiden tot onnodig hoge kosten wanneer het systeem kapot gaat. Onze aircoservicebeurten kennen verschillende niveaus van onderhoud.

Aircocheck bij de banden en velgen concurrent zoetermeer

Bij de basis ‘aircocheck’ controleren wij het systeem op de algemene werking, zoeken naar eventuele lekkages en bekijken het niveau van het koudemiddel. Hieruit volgt een onderhoudsadvies.

Airco (bij)vullen) bij de  banden en velgen concurrent zoetermeer

Bij ‘airco bijvullen’ beginnen wij met het controleren van de algemene werking van het systeem en zoeken wij naar eventuele lekkages. Indien nodig vullen wij het systeem bij met 1e klasse koudemiddel. Ook na deze controle en werkzaamheden geven wij u een vrijblijvend onderhoudsadvies.

Airco reinigen, vullen en interieur filter vervangen bij de banden en velgen concurrent zoetermeer

Bij deze meest uitgebreide servicebeurt controleren wij het systeem op werking en eventuele lekkages. Wij verwijderen het oude koudemiddel, reinigen het volledige systeem, vervangen de interieurfilters en vullen het systeem opnieuw af met 1e klasse koudemiddel. Daarna controleren wij de werking van het systeem en kijken opnieuw naar eventuele lekkages. Na deze onderhoudsbeurt werk uw airco weer als nieuw. Mochten er reparaties nodig zijn zullen wij u een reparatieadvies inclusief kostenbegroting geven.

 

Condensor vervangen bij de banden en velgen concurrent zoetermeer

De condensor is normaal gesproken aan de voorzijde van de auto gemonteerd, meestal direct achter de grill. Door deze positie is de condensor gevoelig voor storingen (ophoping van vuil) of beschadigingen (steenslag). Door een beschadigde of niet goede werkende condensor kan het systeem niet optimaal meer functioneren. Voor een professionele reiniging of zelfs volledige vervanging van de condensor hebben wij de juiste expertise en specialisten in huis.

 

Accu's vervangen bij de banden en velgen concurrent zoetermeer

Een goed werkende accu is erg belangrijk voor de werking van alle elektrische systemen in de uw auto. Starten onder alle weersomstandigheden, de verlichting, de boardcomputer, de navigatie en handsfree bellen, allemaal functies die niet zonder een maximaal functionerende accu kunnen functioneren. Een accu heeft helaas niet het ‘eeuwige leven’. In de loop der tijd neemt de kwaliteit en het maximale vermogen van een accu steeds verder af. Bij lage temperaturen levert een accu minder capaciteit. Juist in de winterperiode geven oudere accu’s vaak zo weinig spanning dat starten niet meer mogelijk is. Tijd voor een nieuwe dus! Autostop levert een zeer uitgebreid assortiment auto-accu’s in zowel het top-segment als in een budgetlijn. Wij hebben altijd de juiste accu tegen de juiste prijs!

 

APK bij de banden en velgen concurrent zoetermeer

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Als uw voertuig APK-gekeurd moet worden, dan gaat u naar een door de RDW erkend APK-bedrijf. Autostop is een RDW erkend APK-bedrijf.

Wanneer en hoe vaak APK keuren

Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk niet uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn.

Zes weken voordat de APK op uw voertuig vervalt, stuurt de RDW u een brief om u te herinneren aan de APK-vervaldatum van uw voertuig. Heeft u een berichtenbox aangemaakt op MijnOverheid en u heeft aangegeven hierin post van de RDW te willen ontvangen? Dan ontvangt u de APK-herinneringsbrief niet per post, maar in deze berichtenbox. U blijft als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren.

 

Keur op tijd!

Let er wel op dat u uw voertuig op of vóór de APK-vervaldatum laat keuren. Als uw voertuig te laat goedgekeurd is, krijgt u een boete.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatig onderhoud van uw voertuig blijft dus belangrijk.

Bij de banden en velgen concurrent wordt uw auto gekeurd door erkenden APK Keurmeesters. De duur van een APK-Keuring neemt gemiddeld 45 tot 60 minuten in beslag. Na afloop krijgt u direct het keuringsrapport mee. Uiteraard kunt u, na eventuele reparaties, ook voor een herkeuring bij ons terecht.